Hitler-fotó az emléktáblán

A DK elítéli a kaposvári holokauszt-emléktábla meggyalázását

A Demokratikus Koalíció (DK) kaposvári szervezete mélységesen elítélendő antiszemita cselekedetnek tartja a kaposvári holokauszt-emléktábla meggyalázását.

2012.02.28 15:56MTI

Kolber István, a parlamenti frakcióval nem rendelkező DK országgyűlési képviselője és Hoffmann-né Hetesi Noémi, a párt választókerületi szervezője közleményben arra emlékeztet, hogy ismeretlenek egy Hitlerről készült fotót ragasztottak a kaposvári Baross Gábor utcai holokauszt-emléktáblára.
   
A DK szerint ezzel annak a több mint háromezer kaposvári magyarnak az emlékét gyalázták meg, akiket a II. Világháború alatt vonattal hurcoltak el az auschwitzi haláltáborba. Mint írják, az eset nem egyedülálló Kaposváron, hiszen két éve mésszel öntötték le az emléktáblát, a kaposvári zsidó temetőben pedig több alkalommal is vandálok rongáltak. Aggasztónak nevezik továbbá, hogy a kaposvári közélet hallgat ezekről a cselekedetekről, ami ugyanakkor szerintük annak fényében már nem meglepő, hogy a magyar közéletben gyakran megjelennek kirekesztő, nyíltan antiszemita, fasiszta elvek és álláspontok.
   
Az emléktáblát a kaposvári zsidó hitközség állíttatta 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójára, Kaposvár és Somogy megye közgyűlésének, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.