Jellegzetes karlendítés

Hitlert ragasztottak egy kaposvári holokauszt-emléktáblára

Egy Hitlerről készült fotót ragasztottak ismeretlenek Kaposváron egy ház falán lévő holokauszt-emléktáblára; a képen az egykori náci vezető a jellegzetes karlendítéssel látható.

2012.02.28 10:10MTI

A Sonline.hu internetes újság a hírhez mellékelt képen az 1944-ben a Baross Gábor utcai házból Auschwitzba elhurcolt több ezer kaposvári és somogyi áldozat emlékére állíttatott emléktáblát és az arra ragasztott fotót is bemutatja.

Róna László, a kaposvári zsidó hitközség elnöke a történtek kapcsán az kedd délelőtt elmondta: feljelentést tettek a rendőrségen, jelenleg is tart a helyszínelés. Úgy fogalmazott: halottak emlékének meggyalázása - vallási, faji hovatartozástól függetlenül - felháborító tett.

Hozzátette, aki ezt elkövette, annak bizonyára fogalma sincs arról, hogy annak idején Kaposvár akkori lakosságának csaknem a 10 százalékát, 29 kivételtől eltekintve mintegy 3500 zsidót deportáltak.

Az emléktáblát a kaposvári zsidó hitközség állíttatta 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójára, Kaposvár és Somogy Megye Közgyűlésének, valamint a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.