Budapestre indul a "Munkát, kenyeret!" menet

Az MSZP támogatja a gyalogló borsodi polgármestereket

Az MSZP segíteni fogja azokat a borsodi polgármestereket, akik hétfőn gyalog indulnak Miskolcról Budapestre, hogy tükröt mutassanak a kormánynak: nem engedhetik meg, hogy elforduljanak a tisztességes, tenni akaró emberektől.

2012.02.05 12:48MTI

Gúr Nándor, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten azt mondta: támogatják azokat, akik a szélsőséges időjárás ellenére gyalog indulnak a fővárosba, hogy hallassák a hangjukat.
   
Négy borsodi polgármester csütörtökön jelentette be, hogy öt lakossal kiegészülve Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő Országgyűlés épülete elé. Közlésük szerint akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért". Úgy fogalmaztak, mostanra a reményükkel együtt a türelmük is elfogyott, ezért személyesen akarják felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira.
   
Gúr Nándor ennek kapcsán kifejtette: a kormányzati intézkedések a kiskeresetűek kárára vannak, az adójóváírás kivezetésével sokaknak 10 ezer forinttal kevesebb kerül a borítékba, miközben az árak emelkednek. Szavai szerint Magyarországon négymillióan élnek a létminimum alatt.
   
A borsodi térségben tapasztaltakkal összefüggésben az ellenzéki politikus arról is beszámolt: rengeteg tisztességes, tenni akaró ember van, aki nem kap segítő kezet, sőt "két kézzel eltolják őket"; nemcsak munkájukat vesztették el, de hitüket is kezdik elveszíteni.
   
A szocialista képviselő úgy vélekedett: fel kell ébreszteni a kormányt, mert tennivalója van, nem engedheti meg, hogy elforduljon ezektől az emberektől.
   
A "Munkát, kenyeret!" menetről szólva azt is elmondta: meg kell teremteni a résztvevőknek a normális körülményeket, hogy legyen ennivalójuk, meleg teájuk, szállásuk, orvosi ellátásuk. Ismertetése szerint a menet hétfő reggel 9-kor indul Miskolcról, a munkaügyi hivatal környékéről, 13-án pedig demonstrációvá alakul a budapesti Kossuth téren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.