Öt lakos is elkíséri őket

Gyalog mennek az Országházhoz a borsodi polgármesterek

Négy borsodi település polgármestere a megye öt lakosával kiegészülve azt tervezi, hogy február 6-án, Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő Országgyűlés épülete elé.

2012.02.02 16:53MTI

Az egyhetes túrán részt vesz Alsógagy és Ricse szocialista, illetve Beret és Szikszó független településvezetője,  két-két munkavállaló és munkanélküli, valamint egy védőnő.   Az MSZP útján eljuttatott közleményükben hangsúlyozzák, akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért". Úgy fogalmaznak, mostanra a reményükkel együtt, a türelmük is elfogyott, ezért személyesen akarják felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira. Mint írják, az "élet egyre keservesebb az egyszerű emberek számára", az őket körülvevő világ sokkal rosszabb, mint ahogy azt a televízióban bemutatják. "Fűteni, enni kéne, de nincs munka, nincs pénz" - fogalmaznak.
   
A polgármesterek megjegyzik, a kormánypárti képviselőket a választások óta nem látták, ezért abban bíznak, hogy a parlamentnél találkozhatnak velük és a véleményüket is meghallgatják.
   
A kezdeményezés elindítói levelükben másokat is csatlakozásra buzdítanak a 3-as főút vonalára tervezett gyalogtúrájukhoz, ugyanakkor azt hangsúlyozzák, hogy a szélsőségeseket, így például a Jobbik tagjait nem látják szívesen.
   
Nyakó István, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta: a szocialista párt örömmel vette az akció szervezőinek megkeresését és minden segítséget megad a résztvevőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.