Feljelentést tesz az EDDSZ

Uzsoki-ügy: a minisztérium is felelős a morfin-túladagolásokért?

Feljelentést tesz a rendőrségen az Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke hétfőn a budapesti Uzsoki utcai kórházban történt állítólagos morfin-túladagolások ügyében, a feljelentési kötelezettség hivatalos személy feladatkörben való elmulasztása miatt.

2011.12.12 13:11MTI

Cser Ágnes hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az ügyet kirobbantó orvosi szaklap a szerkesztőség közleménye szerint már 2010-ben hivatalosan tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) alá tartozó Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) elnökét a cikk tartalmáról.

Ezek alapján az EDDSZ elnöke szerint a rendőrségnek azt is vizsgálnia kell, hogy az esetről tudomást szerezve a Nefmi miért nem tett azonnal soron kívüli központi intézkedéseket, továbbá miért nem tett feljelentést a hatóságoknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.