Navracsics benyújtotta javaslatát

Elektronikusan is intézhető lesz a civilek nyilvántartásba vétele

A jövőben elektronikus úton is benyújthatják nyilvántartási kérelmüket az alapítványok, egyesületek és egyéb szervezetek.

2011.11.11 14:28MTI

Ez derül ki a cégnek nem minősülő szervezetek bírósági nyilvántartásáról szóló törvényjavaslatból, amelyet pénteken terjesztett az Országgyűlés elé Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
   
A tárcavezető az előterjesztés indoklásában azt írta, hogy az indítvány legfontosabb célkitűzése a civil és egyéb szervezetek nyilvántartásával kapcsolatos eljárásrend modernizálása. Közölte: folyamatban van egy informatikai rendszer kialakítása, amely nemcsak a kérelmek elektronikus úton való benyújtásának lehetőségét teremti meg, hanem a bírósági ügyintézés elektronikus útra terelését is lehetővé teszi, "biztosítva ezzel a bírósági eljárás időszerűségét".
   
A cégnek nem minősülő szervezeteknek 2012. június 30-tól biztosítják - a papíralapú megtartása mellett - az elektronikus úton való eljárás lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.