A katonák vitték be a kolerát?

Az ENSZ-től követelik a jussukat a haitii kolerások

Több millió dollár kártérítést követelnek kolerában megbetegedett emberek Haitin az ENSZ-től - jelentette be kedden a haiti igazságügyi minisztérium.

2011.11.08 19:19MTI

A több mint 5000 ember által beadott kártérítési igény szerint az ENSZ-katonák vitték be a kolerát a tavaly januárban földrengés sújtotta országba.

A vádat támogató igazságügyi minisztérium érvelése szerint az ENSZ elmulasztotta a segítségnyújtó katonák tüzetes kivizsgálását.

A katonák hulladékukat, ürüléküket egyszerűen az Arbonite folyóba öntötték, ami a járvány kitöréséhez vezetett.

2010 októbere óta csaknem félmillió ember betegedett meg kolerában és közel 6600-an haltak bele. A hatóságok szerint naponta átlag öt halálos áldozatot szed a járvány még ma is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.