Növünk, növekedünk

Orbán Viktor az unió bővítése mellett foglalt állást

Az Európai Unió további bővítése mellett foglalt állást Orbán Viktor miniszterelnök az uniós tagországok miniszterelnökeinek, valamint a Keleti Partnerség vezetőinek részvételével megtartott varsói csúcstalálkozó plenáris ülésén elmondott felszólalásában.

2011.09.30 12:51MTI

Szijjártó Péter közlése szerint a miniszterelnök arra emlékeztetett, hogy a közép-európai országokkal szemben is számos kétely merült fel a csatlakozásukat megelőzően, ugyanakkor ez a térség már az egész Európai Unió növekedésének motorjává vált.

Orbán Viktor szerint a Keleti Partnerségben részt vevő országok az Európai Unió számára nem a probléma, hanem a megoldás részét jelentik. A kormányfő egyúttal az Európai Unió gazdasági érdekének is nevezte a további bővítést - tájékoztatott Szijjártó Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.