Szó esett az oktatási törvényekről és az Operáról

Orbán Réthelyivel tárgyalt

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel tárgyalt pénteken Orbán Viktor kormányfő.

2011.08.19 14:55MTI

A megbeszélésen döntés született egyebek mellett arról, hogy minél hamarabb a kormány elé terjesztik a két oktatási törvény koncepcióját.

A jogszabályok kora ősszel születhetnek meg. Megállapították továbbá, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket - közölte a miniszterelnök szóvivője.
   
Szijjártó Péter közleményében azt írta, a tárgyaláson rögzítették, hogy az euróválság miatt Magyarország nehéz időszak előtt áll, és az euróválság hatásainak kivédése megszorító intézkedésekkel lehetetlen, "ezért az ország átszervezésének felgyorsítására és elmélyítésére van szükség, melyben továbbra is fontos szerep hárul a Nemzeti Erőforrás Minisztériumra".
   
Az elmúlt egy év tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az új kormányzati struktúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és lehetővé tette, hogy "az emberi értékek integrált módon jelenjenek meg a kormányzati döntéshozatal során" - írta a szóvivő.
   
Tájékoztatása szerint a miniszterelnök és a tárcavezető Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár részvételével áttekintette a nemzeti felsőoktatási és a nemzeti köznevelési rendszerről szóló törvények koncepcióit, és úgy döntöttek: azokat a lehető legrövidebb időn belül a kormány elé terjesztik annak érdekében, hogy a két jogszabály kora ősszel megszülethessen.
   
Orbán Viktor és Réthelyi Miklós áttekintették továbbá az eldöntendő szakmapolitikai kérdéseket, amelyekben hamarosan döntések várhatók.
   
A megbeszélés napirendjén szerepelt a szociál- és a kultúrpolitika áttekintése is, valamint a döntés a Magyar Állami Operaház leendő vezetőjéről - közölte Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy "a Nemzeti Erőforrás Minisztériumon belüli személyi döntések továbbra is a miniszter hatáskörébe tartoznak".
   
Orbán Viktor augusztus eleje óta egyenként, négyszemközti beszélgetéseken találkozik kormánya tagjaival, a tanácskozássorozat Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter meghallgatásával vette kezdetét. A miniszterelnök csütörtök délután Felcsúton Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel találkozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.