A 95 százaléka egy, 85 százaléka fél éven belül

Gyorsan találnak állást a Kecskeméti Főiskola végzősei

Brindza Attila, a Kecskeméti Főiskola tanítóképző karának dékánhelyettese egy uniós projekt keretében végzett felmérés eredményét közölte, mely szerint a Kecskeméti Főiskolán végzett hallgatók 85 százaléka az államvizsgát követő fél éven belül, 95 százaléka egy éven belül talált állást, és negyedük néhány évvel a végzés után már vezető beosztásban dolgozik.

2011.07.28 08:20MTI

A Modern hallgatói és intézményi szolgáltatás - versenyképes főiskola elnevezésű uniós projekt vezetője elmondta: a felmérés keretében 678 diplomást kerestek fel a kérdezőbiztosok a 2007 és 2009 között végzettek közül, 248 munkáltatónál jártak, a jelenlegi hallgatók közül pedig 1229-en töltötték ki a kérdőívet.
   
Brindza Attila projektmenedzser közlése szerint a hallgatók döntő hányada ismét a Kecskeméti Főiskolát választaná: a korábban végzettek 76 százaléka, a jelenlegi hallgatók 85 százaléka a jelentkezési lapon biztosan vagy valószínűleg ismét az intézményt jelölné meg. 
   
A felmérés szerint a főiskolára járók 64 százaléka teljes mértékben vagy nagymértékben elégedett az oktatással, a végzetteknél ez az arány 70 százalék.
   
A jelenlegi hallgatók kiemelték az oktatók segítőkészségét és a magas szintű elméleti képzést, szeretnének még több gyakorlatot és szorosabb kapcsolatot a munkaerőpiaccal, és keveslik a külföldi szakmai gyakorlati lehetőségeket - utalt a megkérdezettek válaszaira a felmérés vezetője.
   
Brindza Attila kiemelte: a végzett hallgatók szintén az elméleti oktatás színvonalát értékelték a legmagasabb pontszámmal, de kevésnek találják a mesterképzési kínálatot.
   
A felmérésben részt vevők 86 százaléka olyan munkakört tölt be, amely a végzettségéhez kisebb-nagyobb mértékben kötődik, és csak nyolc százalékuk nyilatkozott úgy, hogy munkájában nem tudja hasznosítani a főiskolán megszerzett tudást.
   
A projektmenedzser ismertette a főiskoláról kibocsátott hallgatókat foglalkoztató cégeknél végzett felmérés eredményét is: az ötfokú skálán 4-esnél jobbra értékelték a csapatmunkára való alkalmasságot, az együttműködési készséget, a kommunikációs képességeket, az informatikai ismereteket, a tanulási, fejlődési képességeket és az elméleti tudást, míg 3,5 és 4-es közötti osztályzatot kapott a gyakorlati tudás és a problémamegoldó képesség.
   
Brindza Attila hangsúlyozta: egyedül az idegen nyelvek ismeretét értékelték a munkáltatók 3,5-nél kevesebbre, 3,34-ra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.