Orbán Clintonnal tárgyal

Ma megnyílik a Tom Lantos Intézet

Ma nyitják meg hivatalosan Budapesten a Tom Lantos Intézetet.

2011.06.30 07:21MTI

A néhai magyar származású amerikai képviselőnek emléket állító intézmény avatásának parlamenti ünnepségén részt vesz Hillary Clinton, az amerikai diplomácia vezetője.

Az ünnepségen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter, aki előző nap már beszédet mondott Ronald Reagan volt amerikai elnök budapesti szobrának avatásán, és felszólal Hillary Clinton is.
   
A Tom Lantos Intézetben az emberi és polgári jogokról, a kisebbségek helyzetéről, a közép-európai történelmi megbékélésről, valamint a transzatlanti kapcsolatokról végeznek majd kutatásokat.
   
Tomicah Tillemann, Hillary Clinton tanácsadója a civil társadalommal és a feltörekvő demokráciákkal kapcsolatos kérdésekben, a néhai Tom Lantos unokája, aki részt vett a budapesti transzatlanti hét alkalmából rendezett emberi jogi konferencián elmondta, az intézet felállítása fontos lehetőség Tom Lantos örökségének ápolására.

Emlékeztetett, hogy a magyar származású kongresszusi képviselő rengeteget tett az amerikai-magyar kapcsolatok erősítéséért, valamint a demokrácia és emberi jogok ügyének előmozdításáért.
   
A nap folyamán Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat Hillary Clintonnal, majd közös sajtótájékoztatót tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.