Az MSZP szóvivője kiakadt Gyurcsányon

A nagy leleplezés: Gyurcsányt a Fidesz pénzeli

Tragikomédia a javából. Török Zsolt, az MSZP szóvivőjénél elszakadt a cérna, és az egyik közösségi portálon néhány ismerősének azt próbálta bizonygatni, hogy a Gyurcsány féle Demokratikus Koalíciót valójában a Fidesz és a Jobbik pénzeli.

2011.06.28 08:34ferrer- ma.hu

A Magyar Szocialista Párt egy évvel ezelőtt beszedett jobbhorgot a mai napig nem bírta kiheverni. Az elmúlt 12 hónapban egymás hátbatámadása mellett, üzengetősdit és boríték ledarálósdit játszott a párt; legendás több évtizedes megbonthatatlannak tűnő falán repedések látszódtak.

Török Zsolt a hétvége folyamán saját kis csákányával jókorát csapott a résre, és egykori pártelnökét vádolta olyan elképesztő hülyeséggel, amire a rendszerváltás óta nem volt példa. Az MSZMP-ben persze megszokott, hogy egykori vezetőkről „derült ki” reakciós múltjuk, de vajon volt ember, aki valaha is arra tippelt volna, hogy közvetve ugyan, de Gyurcsány Ferencet az MSZP szóvivője azzal vádolja: a Fidesz és a Jobbik pénzeli?

Márpedig Török Zsolt kissé feszült hangulatában a facebookon azt bírta írni, hogy „minden normálisan gondolkodó ember úgy gondolja, a pártszavazódsit szorgalmazókat a Fidesz-Jobbik fizeti”. 

És azt is: „milliók szenvednek Orbán és a Demokratikus Koalíció miatt”. Lett is felháborodás, a platform pedig arra volt kíváncsi, hogy ez most Török magánvéleménye, vagy az MSZP-szóvivőjeként fogalmazta meg gondolatait.

Török Zsolt hamar meghátrált, előbb közleményt adott ki, majd az ATV-ben nyomott el egy mea culpát, végül pedig az utána következő Gyurcsány Ferenccel ölelkezett egyet.

A volt miniszterelnök ezzel kapcsolatosan úgy fogalmazott, a „lovagiasság szabályai szerint megbocsátott és lezártnak tekinti az ügyet”. Aki kicsit is ismeri Gyurcsányt, azért lehet némi elképzelése erről a kijelentésről, és talán Török Zsolt is érzi legbelül, ha az exelnök ismét pozícióba kerül az MSZP-ben, akkor az ő karrierjének vége.

A szocialisták láthatóan megroppantak, az már a vég közeledtét jelzi, mikor volt pártelnökről a jelenlegi szóvivő ilyen kijelentéseket tesz. Ráadásul nyilvánosan. A feszült hangulatra nincs mentség, a párt egykori miniszterelnökét azzal vádolni, hogy a Fidesz és a Jobbik embere, nos, ez a kritika legalja.

Gyurcsány állítása szerint fel sem szisszent, mikor először olvasta a sorokat, azonban biztos, hogy a Szemlőhegy utcai villában őszintébben reagálta le Török kirohanásait Gyurcsány, aki 2012-ig adott esélyt az MSZP-nek a megújulásra. Utána szakadhat a baloldal…

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.