Sűrű lesz a program

A kínai kormányfő és Hillary Clinton is tiszteletét teszi Orbánnál

A magyar miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta: Budapestre látogat jövő hét csütörtökön az amerikai külügyminiszter; a Tom Lantos Intézet megnyitójával kapcsolatban a magyar fővárosba érkező Hillary Clinton kétoldalú megbeszélést folytat majd Orbán Viktor kormányfővel.

2011.06.22 14:15MTI

Szijjártó Péter a norvég fővárosban tárgyaló magyar kormányfő megbeszélései előtt ismertette Orbán Viktor közeljövőbeli programjait.
   
Pénteken és szombaton kétnapos látogatásra Budapestre érkezik Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai miniszterelnök, aki szombaton találkozik Orbán Viktorral, majd a két kormányfő közösen részt vesz a Magyar Tudományos Akadémián a kelet-közép-európai gazdasági fórumon, ahol mindketten előadást tartanak.
   
Kedden Orbán Hannoverbe utazik, ahol a Konrad Adenauer Alapítvány meghívására értékeli az elmúlt féléves magyar uniós elnökségi ciklust. Ellátogat Rüsselsheimbe, az Opel központjába is, ahol találkozik és tárgyal az autógyár vezetőivel - közölte a szóvivő.
   
Jövő hét szerdán lesz a felavatási ünnepsége Ronald Reagan egykori amerikai elnök budapesti szobrának, amelynek alkalmából a magyar fővárosba érkezik Condoleezza Rice volt amerikai külügyminiszter.
   
Jövő héten Hillary Clinton is Budapestre látogat a Tom Lantos Intézet június 30-i megnyitójával összefüggésben. Szijjártó Péter tájékoztatása szerint az amerikai diplomácia jelenlegi vezetőjével szintén folytat majd kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktor.
   
Végül a jövő hét végén, pénteken Varsóba utazik a magyar kormányfő az EU-elnökség átadás-átvételére - ismertette a miniszterelnök szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.