Meglepetések érték a raliversenyzőt

Kubica semmire sem emlékszik - Képek!

A traumatológián pihenő lengyel pilóta nem emlékszik balesetére - amúgy is csak a felépülésre tud gondolni, és az F1-en jár az esze. Briatore szerint csodával határos módon fél év múlva újra volán mögött ülhet a pilóta.

A komoly balesetet szenvedett Kubicát meglátogatták. képgaléria

2011.02.11 13:18ma.hu

Semmire sem emlékszik vasárnapi balesetéből, nyilatkozta exkluzív interjúban Robert Kubica. A Renault Forma-1-es csapat lengyel pilótája pénteken már a traumatológián pihent, ahová az intenzív osztályról csütörtökön szállították át a Pietra Ligure Szent Korona Kórházban. Ekkor lepte meg látogatásával Giancarlo Fisichella versenyzőtársa, aki néhány percen keresztül szórakoztatta a komoly végtagsérüléseket szenvedett kollégáját. Mint arról már írtunk, Alonso még a baleset napján a kórházba rohant. Fisichella kíséretében David Morelli, Kubica menedzsere is látogatását tette a rehabilitációja után sóvárgó autóversenyzőnél.

Giancarlo Fisichella és David Morelli a kórházba tart - Forrás: ivg.it

Flavio Briatore, a Renault F1-es csapatának ex-vezetője szintén látogatását tette Kubicánál a balesetet követően. "Nagyon örülök, hogy jól van a hatalmas ütközés ellenére, és sikerült néhány szót váltanom vele" - mondta a kórházból kijövet. Akkor még az intenzív osztályon feküdt a versenyző, aki az erős fájdalomcsillapítók ellenére is magánál volt. Briatore szerint Kubica csodálatos ember, aki hihetetlen akaraterővel és bátorsággal rendelkezik. Merész jóslata szerint fél év múlva újra a volán mögött ül majd a versenyző: "Fogadok, hogy hamarosan talpra áll".

Látogatását követően az olasz üzletember újságíróknak elmondta: noha a versenyek alatt a résztvevők egymással viaskodnak, a sportnak barátságteremtő ereje van, a pályán készek küzdeni egymással, de a magánéletben a legkomolyabb szolidaritás van a pilóták között.

Kubica, bármi történjék is, mindent elkövet azért, hogy már idén visszatérhessen az F1-be. Szerinte a rali nemcsak egy hobbi, hanem remek gyakorlás, edzés a Forma-1-re, ezért továbbra is részt vesz a különböző versenyeken.

A Forma-1-es lengyel pilóta, Robert Kubica, raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket Olaszországban, a Ronde di Andora elnevezésű viadalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.