Magasabb sebességbe kapcsoltak?

Hetedik hónapja nő az autóeladás Amerikában

Májusban már hetedik hónapja nőttek az autóeladások az Egyesült Államokban a gazdasági helyzet javulásának és a flottavásárlásoknak köszönhetően.

2010.06.03 14:07MTI

Az eladások 19 százalékkal bővültek májusban az egy évvel korábbi, igaz a válság miatt meglehetősen alacsony szinthez képest. Elsősorban a hazai gyártmányú gépkocsik mentek jól: a legnagyobb gyártó, a General Motors 17 százalékkal, a Ford 22 százalékkal, az időközben a Fiat érdekeltségi körébe került Chrysler 33 százalék körüli mértékben növelte eladásait.

A korábban mindig jó helyezést elért Toyotának azonban be kellett érnie egy mindössze 7 százalékos bővüléssel, miután a temérdek visszahívási akció megtépázta a japán autógyár hírnevét.

Mindamellett elemzők rámutattak: nincs ok az elbizakodottságra, mivel a potenciális vásárlók körében már érezhető egyfajta bizonytalanság a pénzpiacok ingatag helyzete és nem utolsó sorban az európai adósságválság miatt.

Az autógyárak ennek ellenére optimisták, és remélik, hogy az idén 11,4 millió darabra tudják feltornászni az eladásokat a tavalyi 10,4 millióról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.