A szívmasszázs is kötelező

Csütörtöktől változik az elsősegély-nyújtási vizsga követelménye

Csütörtöktől változik az elsősegély-nyújtási vizsga követelménye, így például a jogosítványra vágyóktól ezután számon kérik az újraélesztést.

2009.09.26 13:59Népszava
hirdetés

A módosítás következtében nemcsak a befúvásos lélegeztetést, hanem a szívmasszázst is el kell sajátítani a tanfolyamokon.

A Magyar Vöröskereszt irodáiban már minden október előtti időpont betelt, már régóta túljelentkezés van a szervezet fővárosi ügyfélszolgálatain. A jogalkotók a módosítással a felkészítést akarják komolyabbá tenni, ezzel javítva a katasztrofális statisztikákat.

A Nemzetközi Vöröskereszt kimutatása szerint ugyanis míg Norvégiában a lakosság 95 százaléka, Ausztriában és Németországban 80 százaléka kap később is felhasználható ismereteket adó képzést, addig Magyarországon csupán a lakosság 0,3 százaléka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.