Közlekedés

Új napelemes rendszerrel bővül két BKV-telephely

Újabb lépés a fenntarthatóságért.

2023.05.12 23:30MTI

Új napelemes rendszerrel bővül a BKV két telephelye, a Hungária kocsiszín és a Cinkotai buszgarázs - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a korszerű napelemes rendszernek köszönhetően csökkennek a költségeik és a vállalat szén-dioxid-kibocsátása is.

A beruházás 42 tonnával csökkenti az éves szén-dioxid-kibocsátást, ami mintegy 2000 elültetett fa szén-dioxid-elnyelésével egyenértékű. Emellett mintegy 20 millió forintos éves költségmegtakarítást jelent - írták.

A BKV kiemelte, a korszerű rendszernek köszönhetően a társaság energiaszükségletének egy részét károsanyag-kibocsátás nélküli, tiszta, megújuló, biztonságos, zajmentes és megtérülő energiaforrásból biztosítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.