Közlekedés

BKK: jobban megéri közösségi közlekedéssel utazni a fővárosban, mint autóval

A kormány megszüntette az üzemanyagok ársapkáját.

2022.12.07 17:39MTI

Jobban megéri közösségi közlekedéssel utazni a fővárosban, mint autóval - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a fővárosi közlekedési társaság (BKK) azzal összefüggésben, hogy a kormány megszüntette az üzemanyagok ársapkáját.

A legnépszerűbb BKK-jegyek és -bérletek ára 2013 óta változatlan - emlékeztetett a fővárosi közlekedési társaság.

A kormány döntését követően immár minden kétséget kizáróan versenyképesebb lett a közösségi közlekedés az autózással szemben - írta a BKK, hozzátéve, hogy amíg a havi bérlet 9500 forintba kerül és egy hónapig lehet vele utazni, addig ugyanennyi pénzből, átlagos fogyasztás mellett, mintegy 200 kilométert lehet megtenni autóban városi környezetben.

A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy minél többen váltanak közösségi közlekedésre, annál inkább enyhülhet a főváros szén-dioxid-terhelése.

Csökken a zajterhelés is, ezáltal fenntarthatóbb lesz a városi élet, élhetőbb hely lesz Budapest - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.