Autó

A Tesla több mint 300 000 autót hív vissza

A cég szerint a hátsó lámpákkal kapcsolatban érkeztek panaszok.

2022.11.20 18:50ma.hu

Elon Musk elektromosjármű-gyártója, a Tesla mintegy 321 ezer autót hív vissza az Egyesült Államokban a hátsó lámpák esetleges meghibásodása miatt - jelentette a sajtó a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalnál (NHTSA) szombaton nyilvánosságra hozott vállalati beadványra hivatkozva.

A dokumentum szerint eddig nem érkezett jelentés a probléma miatt bekövetkezett balesetekről vagy sérülésekről, de a Teslához több ügyfélpanasz is érkezett, amelyek szerint a járművek hátsó lámpái nem működtek.

A vállalat állítólag úgy döntött, hogy vezeték nélküli frissítéssel orvosolja a problémát.

A visszahívás a 2023-as Tesla Model 3 és a 2020-2023-as Model Y autókat érinti.

A hét elején a Tesla mintegy 30 000 Model X autót hívott vissza az első utasoldali légzsákkal kapcsolatos lehetséges probléma miatt, amely nem megfelelően fújódhat fel. A Tesla részvényei emiatt pénteken közel 3%-ot zuhantak, és közel két éve a legalacsonyabb szintre estek. Ezt megelőzően mintegy 40 000 Model S és Model X autót is visszahívott a szervokormány-rásegítés elvesztése miatt.

Összességében a Tesla eddig 19 járművisszahívást jelentett 2022-ben, ami mintegy 3,7 millió járművet érint - derül ki az NHTSA adataiból.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.