Közlekedés

Két hétvégén is változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél

Érdemes indulás előtt tájékozódni.

2022.11.18 01:30MTI

Két hétvégén is változik a forgalmi rend a fővárosi Clark Ádám térnél a körforgalomnak a Lánchíd felújításához kapcsolódó átépítése miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel.

A forgalmi változásokkal járó jelentős útépítési munkákat a következő két hétvégén - november 19-20-án, valamint november 26-27-én - végzik el, a teret ekkor ideiglenesen lezárják a forgalom elől.

Módosított útvonalon jár majd a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbusz.

A szakemberek ezen a hétvégén a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes "kis" körforgalom aszfaltját marják fel, és hozzálátnak a korábbról ismert "nagy" körforgalom helyreállításához. A tervek szerint ekkor kezdődik a szegélyek és a járdaszigetek visszaépítése is.

November 21-től már az eredeti, "nagy" körforgalmat használhatják a közlekedők. A legfelső aszfalt kopóréteg ugyanakkor az időjárástól függően majd a november 26-27-i hétvégén kerül fel. Ezt követően festik a burkolati jeleket is az útra.

A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan kerül a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.