Közlekedés

BKK: hétvégén ismét a gyalogosoké a pesti alsó rakpart

A gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők is birtokba vehetik a Margit híd és a Közraktár utca között a pesti alsó rakpartot.

2022.09.23 12:48MTI

Hétvégén ismét megnyílik a gyalogosok számára a pesti alsó rakpart - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Szombaton és vasárnap - a már bevált gyakorlatnak megfelelően - a gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők is birtokba vehetik a Margit híd és a Közraktár utca között a pesti alsó rakpartot. Az útszakaszra szombat hajnaltól vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművek.

Kiemelték: a rakpartnyitás szellemisége jól kapcsolódik a szeptember 16. és 22. között rendezett európai mobilitási héthez, amelynek célja a fenntartható városi közlekedés népszerűsítése és egy környezetbarát város létrehozása.

A BKK kéri a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedőket, hogy a felújítási munkálatok miatt fokozottan figyeljenek a hétvégén a Lánchíd hídfőjénél.

A BKK jelezte arra is, hogy a pesti alsó rakpart október első hétvégéjén is megnyílik majd a gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők előtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.