Közlekedés

BKK: infraérzékelős utasszámlálókat helyeztek üzembe a trolikon

A Budapesten közlekedő 143 trolibusz közül eddig csak minden tizedik volt alkalmas arra, hogy automatikusan utasforgalmi adatokat gyűjtsön.

2022.05.27 11:02MTI

Infraérzékelős utasszámláló berendezéseket helyeztek üzembe az elmúlt években beszerzett trolibuszokon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A Budapesten közlekedő 143 trolibusz közül eddig csak minden tizedik volt alkalmas arra, hogy automatikusan utasforgalmi adatokat gyűjtsön. A járművekbe korábban már beépített, utasszámlálásra alkalmas készülékeket egy műszaki fejlesztés hiánya miatt eddig nem lehetett aktiválni - jelezte a vállalat.

Az elmúlt hónapokban azonban a BKK elvégezte azokat az informatikai fejlesztéseket és teszteket, amelyek eredményeként újabb 60 Skoda-Solaris Trollino trolibuszon helyezte üzembe a mérőket. Mostantól ezeknek a járműveknek az ajtajai felett folyamatosan infraszenzorok mérik a le- és felszállók számát. Ezzel a mért trolibuszjárműpark 10 százalékról 54 százalékra emelkedett, ami már elegendő ahhoz, hogy a teljes trolibuszágazat utasforgalmát elemezni lehessen, és adatalapú döntéseket lehessen hozni - fejtették ki a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.