Közlekedés

BKK: buszsávok használatát ellenőrizték a fővárosban

79 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 70 helyszíni bírság volt, továbbá 2 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

2022.04.02 17:58ma.hu
BKK

A buszsávok szabályos használatát ellenőrizte március végén a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - tudatta a BKK közleményben szombaton.

Március 28-29-én a buszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 79 esetben intézkedtek a rendőrök, ebből 70 helyszíni bírság volt, továbbá 2 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 7 járművezetőt pedig figyelmeztettek. Többek között 9 alkalommal záróvonal átlépése, 3 alkalommal pedig vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot, 9 esetben közigazgatási bírságot alkalmaztak a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Egy vezetéstől eltiltott autóst előállítottak, vele szemben büntetőeljárás indult, és elfogtak egy körözött személyt is.

A két nap során ellenőrzés volt többek között a 2. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban, Szépvölgyi úton, a 6. kerületben az Izabella utca - Szondi utca - Vörösmarty utca, Nefelejcs utca - Damjanich utca - Király utca - Nagymező utca útvonalon és az Andrássy úton, Bajcsy Zsilinszky úton, a 7. kerületben a Rákóczi úton és a Nefelejcs utca - Damjanich utca - Király utca - Nagymező utca útvonalon, a 8. kerületben a Kőbányai és a 8-9. kerületben az Üllői úton - tudatta a BKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.