Közlekedés

BKK: első ajtós felszállási rendet vezetnek be hétvégén a 136E és a 276E buszra

Akinek nincs érvényes jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni.

2021.11.10 01:30MTI

Szombattól hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a Kőbánya-Kispest és a Havanna utcai lakótelep között közlekedő 136E és 276E jelzésű buszokra - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

Az intézkedés csak a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a két járaton.

Hozzátették, hogy akinek nincs érvényes jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni.

Mint írták, az eddigi tapasztalataik azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve így jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is.

Emlékeztettek, hogy az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, sőt a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.