Közlekedés

Délelőtt leálltak a pesti Combinók - kiderült, hogy miért

Közleményt adott ki a BKV Zrt.

2021.10.06 13:07MTI

A Combino-villamosok homokszóró rendszerének meghibásodása miatt nem járt szerda délelőtt a 4-es és a 6-os villamos - közölte a BKV Zrt. az MTI-vel.

A Budapesti Közlekedési Központ reggel azt közölte a Facebookon, hogy a 4-es és a 6-os villamos vonalán jármű-meghibásodások miatt pótlóbusz járt a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között.

A BKV közleménye szerint a 4-es villamosvonalon részlegesen, míg a 6-os villamosvonalon teljes buszpótlással oldották meg a közlekedést.

Mint írták, az érintett járművek átvizsgálását, valamint javításukat munkatársaik azonnal megkezdték, a forgalom 12 órára helyreállt.

Jelezték, hogy a kiesést a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki; a problémát a porral szennyezett homok okozta.

Az úgynevezett fékezőhomokot a BKV a szerződött partnerétől szerzi be, tehát a nem megfelelő minőségű homok is a külső beszállítótól származik.

Hangsúlyozták, hogy a homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetők a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni az utasok biztonságát és testi épségét.

A BKV elnézést kért az utasoktól, és jelezte, hogy az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megteszik a szükséges intézkedéseket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.