Közlekedés

A BKK október közepéig várja a vakok és gyengénlátók közlekedését segítő ötleteket

A legjobb javaslat gazdája lehetőséget kap arra, hogy Bécsben, nemzetközi szakmai közönség előtt mutassa be a saját ötletét.

2021.09.07 00:30MTI

Nemzetközi ötletpályázatot hirdetett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a vakok és gyengénlátók közlekedésének segítésére. Az angol nyelvű pályázatokat 2021. október 15-ig lehet benyújtani.

A nemzetközi DANOVA-projekt csapata olyan innovatív javaslatokat vár, amelyek megkönnyítik a vak és gyengénlátó ügyfelek számára a közlekedési létesítmények megközelíthetőségét - közölte a BKK hétfőn az MTI-vel.

Az ötleteket két különböző kategóriában várják: épített környezet - egy épület vagy terület átalakítása oly módon, hogy az elérhetőbb legyen a vakok és gyengénlátók számára -, valamint segítő technológia, ami kifejezetten a látássérültek közlekedését segítő eszközök tervezését takarja.

A legjobb javaslat gazdája lehetőséget kap arra, hogy Bécsben, nemzetközi szakmai közönség előtt mutassa be a saját ötletét - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.