Közlekedés

Közel 140 fokos aszfalthőmérsékletet mért a Magyar Közút Kakucson

A felvételen jól látható, milyen körülmények között dolgoztak a munkások.

2021.07.09 14:21ma.hu

Elképesztő hőség tombolt az országban, rengeteg poszt került fel a közösségi oldalakra arról, milyen hőmérsékletet mértek az autósok közlekedés közben. Sokan azonban a legnagyobb kánikulában is szabadtéren dolgoznak, például a közutasok.

A Magyar Közút más máskor is készített hőkamerás felvételeket arról, hogy hőségriadó idején milyen forró az útburkolat azokon a helyeken, ahol dolgoznak az embereik. Most a Pest megyei Kakucson mérték meg, hány fokos az aszfalt.

A felvételen jól látható, hogy míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fok volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 fok felett volt a burkolat hőmérséklete, az aszfalt terítésekor pedig már közel 140 fokot mértek.

A Közút egyébként az elmúlt napokban valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendelt el. Közlésük szerint a munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodnak az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakemberekől hőség idején. Minden esetben biztosítják számukra az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, továbbá fokozottan ellenőrzik azok meglétét. Az úton dolgozó munkavállalóik számára a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.