Autósport

Michelisz a Hyundainál folytatja

A Hyundai csapatában folytatja pályafutását a túraautó-világkupában (WTCR) Michelisz Norbert, a sorozat 2019-es győztese.

2021.04.12 11:35MTI

A 36 éves magyar versenyző szerződéshosszabbításáról közleményben számolt be hétfőn a WTCR, hozzátéve, hogy az olasz központú BCR istállónál a 2018-ban bajnok Gabriele Tarquini lesz a csapattársa, míg Jean-Karl Vernay és Luca Engstler szintén az új Hyundai Elantra N TCR volánja mögött áll rajthoz az idén.

Michelisz és Tarquini még a Hyundai i30 N TCR-rel nyert bajnoki címet a sorozatban, és a most bejelentett négy versenyző mindegyike részt vett az új, idén debütáló versenyautó fejlesztésében. Az Elantra az ugyanilyen nevű utcai modell alapjaira épült, és egy vadonatúj 2000 köbcentiméteres turbómotort kapott.

"Tavaly 1-es rajtszámmal indulhattam a bajnokságban, az elsődleges célom egyszerűen az, hogy ez a szám újra felkerüljön az autómra" - idézte a közlemény Micheliszt. A 2019-ben világkupa-győztes versenyző hozzátette, az elmúlt három évben felhalmozott rengeteg tudás birtokában, nagy erőfeszítéseket téve fejlesztették az idei versenyautót, amellyel - csapattársával, Tarquinivel közösen - nagyszerű csapatot alkotnak majd a mostani szezonban.

A WTCR 2021-es idénye június 3-5-én kezdődik a Nürburgringen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.