Közlekedés

A BRFK soron kívül megszüntette az eljárást az infarktusa miatt szabálytalanul parkoló sofőr ellen

Nagy vihart kavart az eset, azonnal léptek.

2021.02.27 10:40ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a Terézvárosi Önkormányzat Közterület-felügyelet munkatársai távollétében 15 ezer forintra bírságolták meg egy szabálytalanul leparkolt autó 74 éves tulajdonosát, aki autójával azért állt meg rossz helyen, mert szívinfarktust kapott és mentő vitte el.

A Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Polgármesteri Hivatal Rendészeti Osztály feljelentése a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára 2021. február 26-án érkezett meg, amelyet a kerületi rendőrkapitányság soron kívül elbírált, és a folyamatba helyezett szabálysértési eljárást még aznap megszüntette - tájékoztatta a BRFK Kommunikációs Osztálya a ma.hu-t.

Az eljárás során a hatóság megállapította, hogy a gépjárművel valóban az idős nő parkolt le szabálytalanul, azonban ennek oka kizárólag a rosszullét volt, és a nőt a mentőszolgálat a helyszínről kórházba is szállította. A beszerzett adatok alapján a hatóság azt is megállapította, hogy a konkrét esetet tekintve büntethetőséget kizáró ok áll fent, így az eljárást a kerületi rendőrkapitányság megszüntette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.