Közlekedés

KAV: a járvány ellenére is százezrek tettek közlekedési vizsgát tavaly

A vizsgaközpont pszichológusai 2020-ban több mint 14 ezer pályaalkalmassági vizsgálatot hajtottak végre.

2021.02.18 05:30MTI

Mintegy 680 ezer közlekedési vizsga, vizsgálat és utánképzés lebonyolításában vettek részt tavaly a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) munkatársai.

A KAV szerdai közleménye szerint a közúti járművezetők tavaly több mint 530 ezer elméleti és gyakorlati vizsgaeseményen vettek részt. A legtöbb jelentkezőt felvonultató B kategóriában elméleti vizsgát közel 117 ezren, forgalmi vizsgát pedig több mint 96 ezren kíséreltek meg letenni.

A szaktanfolyami vizsgáztatás 72 414 vizsgaeseményein 51 685 esetben gépkezelői, 13 847 esetben GKI tehergépkocsi-vezetői, 5717 esetben pedig GKI autóbuszvezetői képesítés megszerzésével próbálkoztak a jelentkezők.

A vizsgaközpont pszichológusai 2020-ban több mint 14 ezer pályaalkalmassági vizsgálatot hajtottak végre.

A vasúti területen 2020-ban 38 671 vizsgaeseményt (alapvizsgák és időszakos vizsgák összesen), míg a hajózásban 17 353 vizsgaeseményt regisztráltak (belvízi kedvtelési célú és hivatásos, valamint tengeri hajós vizsgák).

A vizsgaközpont a tavaly májusi újraindulás óta kizárólag járványügyi szempontból biztonságos körülmények között szervezi meg a vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket. Minden esetben kötelező a védőfelszerelés viselése, biztosított a szükséges védőtávolság és a termek, eszközök folyamatos fertőtlenítése - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.