Hideg idő

Debrecenben és Miskolcon akadozik a tömegközlekedés

Debrecenben a csütörtök hajnali ónos eső fennakadást okozott a tömegközlekedésben, Miskolcon a havazás miatt késnek a járatok.

2021.02.11 10:07MTI

Debrecenben a csütörtök hajnali ónos eső fennakadást okozott a tömegközlekedésben, Miskolcon a havazás miatt késnek a járatok.

A hajnali intenzív ónos eső miatt lefagyott felsővezetékek gondot okoznak a debreceni villamos- és trolibusz-közlekedésben - közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. sajtószolgálata csütörtök reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint a villamosok sem az 1-es, sem a 2-es vonalon nem közlekednek, helyettük a teljes vonalon villamospótló autóbuszok viszik az utasokat.

Fennakadások vannak a helyi trolibusz-közlekedésben is: valamennyi vonalon késésre kell számítani.

Miskolcon a havazás miatt lelassult a tömegközlekedés, kisebb-nagyobb késések előfordulnak.

A 15-ös busz csütörtök reggeltől fakidőlés miatt csak a bánkúti elágazásig közlekedik. A 21-es és 101B-s autóbusz átmenetileg az Újgyőri főtér és a Kandó Kálmán utca végállomás között az Andrássy utcán jár, a 16-os busz a Bányaüzem megállóhelyig közlekedik.

A fő közlekedési, illetve a buszútvonalakat síkosságmentesítik, és jelenleg több mint háromszáz hómunkás dolgozik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.