Metrófelújítás

BKV: megállapodás született az M3 metróvonal alagútfelújításának folytatásáról

A 3-as metróvonal középső szakaszának forgalomba helyezése 2023 januárjában várható.

2020.12.22 23:30MTI

Szándéknyilatkozatot írt alá a BKV Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a 3-as metróvonal középső szakasza alagútfelújítására vonatkozó szerződés módosításáról hétfőn, a munkálatok január 11-én megkezdődhetnek.

A BKV Zrt. kedden az MTI-vel azt közölte: a szándéknyilatkozatban - hónapok óta tartó egyeztető tárgyalások eredményeként - 9,1 milliárd forint többletköltség elszámolásában állapodtak meg az alagút-rekonstrukcióra vonatkozó, 2017-ben kötött, 48 milliárd forint értékű szerződésben foglaltakhoz képest. A pótmunkák fedezetének biztosítására öt százalék tartalékkeretet biztosítanak, így a beruházás összességében 9,5 milliárd forinttal drágul.

Azt írták: a 3-as metróvonal középső szakasza állomásainak elhúzódó felújítása miatt szükségessé vált az építési munkákra vonatkozó harmonizált ütemterv kialakítása és az alagút felújításáról szóló szerződés díjának, valamint határidejének módosítása.

Közölték: a szándéknyilatkozat alapján - a hatóságok jóváhagyásának beszerzését követően - aláírható a szerződésmódosítás a még hátralévő alagúti munkák elvégzésére.

A 3-as metróvonal középső szakaszának forgalomba helyezése a BKV Zrt. szerint 2023 januárjában várható, ami megfelel az európai uniós források költségelszámolási szabályainak - olvashatö a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.