Balesetveszély

Elkapták az M1-M7 közös szakaszán durván büntetőfékező sofőrt - videó

A fővárosi rendőrök azonosították annak az Audinak a vezetőjét, aki a gyanú szerint büntetőfékezett, és megállt a középső sávban az M1-M7-es autópálya közös szakaszán.

2020.10.23 12:10ma.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló kamerafelvételeken az látszik, hogy 2020. október 21-én 12 óra körül egy Audi előbb bevág egy középső sávban haladó személygépkocsi elé, majd többször fékez, végül megáll a középső sávban és ezzel veszélyezteti a mögötte haladó autóst.

Az esetről beszámoló bpiautosok.hu oldalon a felvételt készítő azt írta, "Az Audi már a besorolásnál mögöttünk volt a felhajtónál. Velünk együtt, mögöttünk sorolt be az autópályára. Ekkor szállt el az agya... Tehát ő nem a belső sávban jött, és mi nem vágtunk be elé."

A nyomozók a felvételek alapján azonosították az autót, valamint annak tulajdonosát egy 45 éves vecsési férfit, aki elismerte, hogy az autót az adott időpontban ő vezette.

A férfit a rendőrök 2020. október 22-én 15 óra 10 perckor Vecsésen fogták el és előállították.

Az Audit vezető férfi azt mondta a rendőröknek, hogy a másik autós bevágott elé, ezért kérdőre akarta vonni, azt azonban tagadta, hogy hirtelen fékezett volna.

A 45 éves vecsési férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt indul eljárás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.