Balesetveszély

A valaha legnagyobb kiszabott közúti büntetést kapta egy húszéves sofőr Romániában

Cirka 70 kilométeren keresztül üldözték a rendőrök, akiket alaposan megdolgoztatott.

2020.10.18 19:28ma.hu

Egy húszéves szeretvásári (Suceava megye) fiatalember tudhatja magáénak a közúti szabálytalanságért valaha kiszabott legnagyobb romániai büntetést, azaz 20 808 lejt (1 555 175 HUF) - számolt be róla a Főtér.

A rendőrök Darmanesti településen szúrták ki a BMW sofőrjét. Nem volt nehéz: szinte provokálta őket azzal, hogy a záróvonalat figyelmen kívül hagyva, a megengedett sebességet jócskán meghaladva előzte meg a rendőrautót. Ekkor egy cirka 70 kilométeren át tartó autós üldözés vette kezdetét, a fiatal sofőr Szucsáva mellékutcáin próbálta meg lerázni üldözőit, közben újabb és újabb szabálytalanságot követve el.

Kétszer is elvesztette az uralmát a gépjármű felett, kis híján balesetet okozva. Amikor egy második rendőrautó útját állta, tolatás közben ütközött az őt üldöző rendészek gépkocsijával, de ez sem vetett véget a hajszának. Végül egy kanyarban lesodródott az úttestről, ekkor kipattant az autóból, és megpróbált elszaladni a helyszínről, de utolérték.

Bár a rendőrök valószínűsítették, hogy részeg, ezért menekül olyan vakmerően, a szonda nem jelzett alkoholfogyasztást. A srác mindenesetre 2024-ig búcsút inthet a jogosítványának.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.