Közlekedés

Társadalmi egyeztetést indított a BKK a Békásmegyeri lakótelep közösségi közlekedésről

Szeptember 10-ig várják az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét.

2020.09.06 00:30MTI

Fejlesztené a Békásmegyer egy részének közösségi közlekedést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), ezért szeptember 10-ig várja az érintett lakosság, illetve a térség közvetlen környezetében közlekedők véleményét.

A BKK szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a Békásmegyeri lakótelepen belüli közlekedés javítása érdekében a Szentendrei út felújítása alatt már alkalmazott forgalmi rend bevezetését tervezik.

A 143-as és a 186-os autóbusz helyett egész nap a jelenleg csak kora reggel és késő este közlekedő 243-as autóbusz járna és a megbízhatóbb közlekedés érdekében a mai útvonalához képest ellenkező irányban érné el a Békásmegyer HÉV-állomást.

A 160-as autóbusz a jelenlegihez képest hosszabb útvonalon haladva, ezzel több megállóhelyet érintve a teljes Békásmegyeri lakótelep számára biztosítaná Óbuda, továbbá a H5-ös HÉV elérését.

A tervek szerint a Donát utca térsége a 243-as körjárattal vagy a 160-as autóbusszal lenne elérhető.

A fenti javaslatokat társadalmi egyeztetésre bocsátották, a lakók a bkk.hu/tomegkozlekedes/tarsadalmi-egyeztetes/ oldalon közölhetik véleményüket, észrevételeiket - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.