Vasúti közlekedés

Novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között

Megkezdődött a megrongálódott támfal helyreállítása.

2020.08.25 22:30MTI

Várhatóan novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között, ahol még a júniusi intenzív esőzések okoztak károkat - közölte a MÁV kedden a Facebook-oldalán.

Azt írták: kedd reggel a Budapest-Vác-Szob vonalon, a Dömösi átkelés megállóhelynél megkezdődött a megrongálódott támfal helyreállítása. Párhuzamosan alakítják ki a falat, a vízelvezetőket és a geocellás rézsűvédelmet. A kétvágányú vasúti forgalom várhatóan novemberben indulhat meg.

Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelés megállóhelynél, Nagymaros és Szob között. A második omlás hordaléka a 12-es utat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. A MÁV pedig az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat.

Július 12-én indulhatott el egy vágányon - 40 kilométer/órás korlátozással - a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.