Közlekedés

Magyar Közút: a biztonságos oldaltávolságra figyelmeztető táblákat helyeznek ki a kerékpárosok védelmében

Az első táblát a Dobogókőre vezető országút mentén, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál helyezték ki.

2020.08.13 23:30MTI

Közös kampányt indított a kerékpárosok védelme érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Tour de Hongrie szervezőbizottsága, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a biztonságos, 1,5 méteres előzési oldaltávolság betartására. Ennek érdekében közlekedésbiztonsági táblákat helyeznek ki országszerte olyan útszakaszok mentén, ahol sokan kerékpároznak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az első táblát közösen helyezték ki a Dobogókőre vezető országút mentén, a Két-bükkfa-nyereg elágazásnál.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-tól nemcsak az országos közúthálózat, hanem a főutakkal párhuzamos, lakott területen kívüli és az országos kerékpáros törzshálózat lakott területen kívüli kerékpárforgalmi létesítményeinek üzemeltetését és karbantartását is ellátja. Már több mint 1000 kilométer kerékpárút üzemeltetése tartozik a társasághoz.

A közlemény szerint a cég ezért fontosnak tartja, hogy nagy számban kerüljenek ki ezek a közlekedésbiztonsági táblák szerte az országban. A Tour de Hongrie csapata által legyártatott tábláknak a Magyar Közút keresi meg a legalkalmasabb helyszíneket, és segít a kihelyezésükben is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.