Baleset

Gyorsan ment, de a legjobb helyre csapódott - videó

Pár napja jelentette be a Magyar Közút, hogy újabb ütközési energiaelnyelő berendezésekkel védi munkatársait - pénteken már össze is törtek egy használatban lévő eszközt. Ezek annyira hatékonyak, hogy nemcsak a járműben utazók, hanem a jármű is szinte sértetlenül megúszhat egy ilyen esetet.

2020.08.09 19:20ma.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be, hogy a gyorsforgalmi utakon dolgozó munkatársait védje egy munkaterületen történő baleset során. Hogy ez mennyire létfontosságú beszerzés, arról egy pénteki baleset tett tanúbizonyságot. Újabb döbbenetes esetet rögzített ugyanis a társaság egyik kamerája.

Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztek a szakemberek, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztak, hogy felhívják a közlekedők figyelmét. Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés így ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. Itt érdemes megjegyezni, hogy ezek a berendezések a 60-80 km/órás sebességgel becsapódó járműveknél tudnak a leghatékonyabbak lenni, olyannyira, hogy nemcsak a járműben utazók, hanem a jármű is szinte sértetlenül megúszhat egy ilyen esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.