Fejlesztés

Négysávossá bővült az 54-es főút kecskeméti szakasza

Az északi oldalon majdnem 7 kilométer egyesített szerviz- és kerékpárút, míg a déli részen 4,5 kilométer földút épült.

2020.08.05 20:30MTI

Négysávossá bővítette az 54-es főút kecskeméti szakaszát a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából - közölte a NIF Zrt. az MTI-vel szerdán.

A korábban kétszer egysávos szakasz mellett az északi oldalon majdnem 7 kilométer egyesített szerviz- és kerékpárút, míg a déli részen 4,5 kilométer földút épült. Az összesen nettó 8,77 milliárd forintos kivitelezést a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. végezte - tájékoztattak.

A közlemény szerint a térség országgyűlési képviselője, Salacz László az útszakasz hivatalos átadása alkalmából hangsúlyozta: Kecskemét fejlődését meghatározza az M5 autópálya és 5-ös számú főút közötti szakasz kiszélesítése, hiszen a déli ipari terület elérhetőségével együtt a város versenyképességét is javítja.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt emelte ki, hogy az út tehermentesíti Kecskemétet, ezért kisebb lesz a környezeti terhelés, és javul a levegő minősége. A megyeszékhely az utóbbi években olyan gazdasági fejlődésen ment keresztül, amely minden eddiginél intenzívebb közlekedési infrastruktúrabővítést követel meg - indokolta a városvezető a beruházást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.