Közlekedés

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a Városliget környékén

Délután öt órától rendezik a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált.

2020.07.25 08:14MTI

Futóverseny miatt ma délutántól forgalomkorlátozásokra kell számítani a Városliget környékén.

Délután öt órától rendezik a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált, amely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet után a Budapest Sportiroda első budapesti utcai futóversenye lesz.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt közölte, hogy lezárják a közúti forgalom elől a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között 16.45-től várhatóan éjfélig, majd 20.00 órától a Dembinszky utca és a Damjanich utca közötti szakaszt is.

Lezárják továbbá az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között 16.45-től várhatóan éjfélig, valamint a Hermina utat az Ajtósi Dürer sor és a Kós Károly sétány között 20.00 órától várhatóan éjfélig.

A futóversenyhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon, a lezárt útszakaszokat elkerülve haladnak. Várhatóan üzemzárásig változik a 20E járat, a 30-as buszcsalád, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 75-ös trolibusz útvonala is.

A kisföldalatti 16.45-től az utolsó szerelvény indulásig a Mexikói út felé nem áll meg a Hősök tere állomáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.