Tragédia

Vádat emeltek a részeg sofőr ellen, aki a 17 éves újpesti focista halálát okozta

Beismerte a bűnösségét.

2020.07.01 15:10ma.hu

2018. április 30-án elhunyt Molnár Emánuel Erik, az Újpest akadémiájának 17 éves labdarúgója, miután autóbalesetet szenvedett.

A balesetet egy ittasan vezető sofőr okozta, aki ellen most a Budakörnyéki Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, a sofőr beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.

Kiderült, hogy a bűncselekményi határ háromszorosára tehető mennyiségű alkohol volt a 27 éves férfi szervezetében, aki ráadásul a megengedett 50 km/h sebesség helyett 150-160 km/h-val hajtott a tragédia előtt. A hatalmas sebességnek és a nedves útszakasznak köszönhetően nekicsapódott egy pataknál lévő korlátnak.

Az autót vezető fiatalnak semmi baja nem lett, két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, ám a hátul ülő focista nem élte túl a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.