Baleset

Fél órája vásárolt BMW-t tört össze egy Fiat a 87-es főúton - videó

A ráfutásos baleset még kedden történt. Az okozó elárulta, mit tett az ütközés előtt és nagyon sajnálja a történteket. A vétlen mérgét pedig talán sokan átérzik.

2020.05.28 03:25ma.hu

Vasúti fénysorompó piros jelzésénél álltak meg a járművek Szombathely határában, a 87-es főúton, kedden délután. Így tett a Metro áruház felé tartó BMW vezetője is. A mögötte érkező Fiat áruszállító vezetője viszont későn vette észre a megálló járművet és akkora lendülettel hajtott a hátuljába, hogy később le kellett vontatni a Fiatot a BMW-ről - számolt be az esetről a 112 Press.

A vétlen autóvezető járművében utazó gyermeket a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. "Nagyon dühös vagyok. A gyermekem kórházban, az autót meg fél órája vettem, ez az első utam vele" - mondta feldúltan a BMW-t vezető férfi. "Álltam a kocsisor végén, semmit nem tudtam csinálni. És ahogy nézem, totálkáros lett az autóm. Illetve még nincs is átíratva, csak a szerződés van meg."

A Fiat vezetője bocsánatot kért a BMW sofőrjétől. "Nagyon buta hibát vétettem, elmondhatatlanul sajnálom. Csörgött a telefonom és lefelé néztem, hogy megtudjam, ki keres. Az egész 2-3 másodperc lehetett. Mire visszanéztem az útra már nem tudtam megállni. Próbáltam félrekormányozni az árok felé, de ütköztünk. Ez az én hibám" - mondta a férfi, aki akkor még nem tudta, hogy a BMW-ben utazó gyermek megsérült.

Egy 90 km/órával közlekedő autó 2 másodperc alatt 50 métert tesz meg "vakon", amíg a sofőr a mobiltelefonjára pillant. Az útra visszanéző sofőrök átlagos reakcióideje egy másodperc, amíg felfogják, hogy akadály van előttük és a fékre lépnek, tehát a példánkban szereplő jármű 75 métert haladt anélkül, hogy a sofőr fékezett volna és a fékút (30-35 méter) még csak ezután jön - írta a lap.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.