Közlekedés

Szombattól bővül a kerékpárszállítás lehetősége a budai fonódó villamoshálózaton

A utazónak érvényes jeggyel vagy bérlettel, és a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie

2020.05.22 17:17MTI

Szombattól újabb 62 villamoskocsin lehet kerékpárt szállítani a budai fonódó villamoshálózaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalakon közlekedő, kerékpárszállításra utaló piktogrammal megjelölt Tátra típusú villamosokra lehet biciklit felvinni.

Kocsinként legfeljebb egy kerékpár szállítható, a bicikliket a kocsi végében felszerelt tépőzárral kell rögzíteni. A utazónak érvényes jeggyel vagy bérlettel, és a bicikli számára szintén érvényesített jeggyel vagy kerékpárbérlettel kell rendelkeznie - írták.

A kerékpárszállítás szabályairól további információk a BKK honlapján olvashatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.