Baleset

Nem tartotta be a követési távolságot, árokba repítette a személyautót - képek

Az autót vezető nő a baleset során megsérült, ezért őt mentőhelikopter vitte kórházba, biztonsági öve nem volt becsatolva.

2020.04.10 10:25ma.hu

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 85-ös számú főút 57+500. kilométerszelvényében, Fertőszentmiklós térségében, 2020. április 9-én 8 óra 20 perckor. Egy 25 éves iváni férfi közlekedett - pótkocsit vontató - tehergépjárművel Fertőszentmiklós felől, Pereszteg irányába. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte balra kanyarodni szándékozó és forgalmi okból megálló személygépkocsi mögött, amelynek következtében hátulról nekiütközött, és a bal oldali vízelvezető árokba lökte. Az autót vezető nő a baleset során megsérült, ezért őt mentőhelikopter vitte kórházba. A szemle során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsivezető nem használta a biztonsági övet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a biztonsági öv használatának lakott területen belül és kívül egyaránt nagy szerepe van. A bekövetkezett baleseteknél kerülnek előtérbe a passzív, másodlagos műszaki biztonsági tényezők, úgymint a biztonsági öv, a fejtámasz, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak (megfelelő motoros védőruházat). Szerepük a sérülések következményeinek csökkentésében jelentős. Baleset esetén növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit, nem ritkán megóvják őket a sérülésektől is.

Képek: police.hu

Fontos, hogy közlekedésük során minden esetben körültekintő módon, az időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek és minden körülmények között tartsák be a KRESZ által előírt szabályokat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.