Közlekedés

Másfél óra alatt nyolc autós nem állt meg a STOP-táblánál - videó

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében tartottak fokozott rendőri ellenőrzést a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei.

2020.02.25 16:14ma.hu

A megyei forgalomellenőrző alosztály egyenruhásai – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – szerveztek fokozott rendőri ellenőrzést a 6-os és a 63-as főút kereszteződésében, valamint a 6-os főút sötétvölgyi szakaszán az elmúlt hétvégén. A rendőrök a nap folyamán azokat a közlekedőket figyelték, akik a 63-as főúton kihelyezett STOP táblánál nem álltak meg. A 6-os főúton ellenőrizték továbbá azokat a járművezetőket is, akik egyéb jogsértéseket követettek el, többek között záróvonalon előztek vagy nem használták a biztonsági övüket. A rendőrök mindössze másfél óra nyolc olyan autóssal szemben intézkedtek, akik nem álltak meg a STOP táblánál, négyen pedig a biztonsági övüket nem használták. 

A fokozott rendőri jelenlétre azért volt szükség, mert az elmúlt évben – a gyorshajtás mögött – a második helyen volt a baleseti okok között az elsőbbség meg nem adása.  

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.