Baleset

Rossz volt az út, nem ért oda időben a mentő, a beteg meghalt

Nem jutott el időben egy mentőautó a beteghez a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tószegen, mivel járhatatlan volt az út.

2020.02.02 16:40ma.hu

Amire sikerült volna odajutni, addigra a beteg már meghalt - írta a hvg.hu. A lapnak nyilatkozó helyiek szerint a falu külterületén lett rosszul egy 62 éves férfi. A mentők a bejelentést követően rögtön elindultak, de a helyszíntől 1,5 kilométerre lévő benzinkúton meg kellett állniuk, ugyanis félő volt, hogy elakadnak a területre vezető sáros földúton. Korábban már elakadt egy mentőautó ezen az úton.

A mentősökért végül egy terepjáró érkezett, aki elvitte őket a beteghez, azonban a 1,5 kilométeres szakaszt csak 15 perc alatt tudták megtenni. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője megerősítette, hogy csak késve értek oda, mivel "mélyen saras, agyagos, traktor szántotta" volt az út. Arra a kérdésre, hogy meg lehetett-e volna menteni a beteg életét, ha korábban érnek oda, Győrfi nem adott egyértelmű választ.

Az ott tartózkodók által a mentésirányító telefonos segítségével megkezdett újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni – nyilatkozta.

Gyuricza Miklós polgármester azt mondta, hogy a kérdéses beteg korábban többször elutasította a az orvosi ellátást, és szerinte a a beteg halála független volt az utak állapotától. A terepjárót egyébként az önkormányzat biztosította. Arra, hogy az utat felújítsák viszont nincs pénz.

Nemrég szintén meghalt egy beteg Magyarországon, mert nem ért oda hozzá időben a mentő, akkor azonban nem az utak állapota volt a gond, hanem az, hogy atrocitástól tartva a mentők a rendőrségre vártak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.