Közlekedés-határ

Csak belépésre használható a röszkei közúti határátkelőhely

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé.

2020.01.05 11:58MTI

A belépés gyorsításáért ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a kilépőforgalom az autópálya-átkelőt veheti igénybe - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.

Deák Sándor közölte, az intézkedéssel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szerb társszervek célja, hogy a több belépő forgalmi sávval csökkentsék a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópálya-átkelő belépőoldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel - tudatta a sajtóreferens.

A rendőrség honlapjának adatai szerint a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalán a személygépkocsival és az autóbusszal érkezőknek egyaránt háromórás várakozásra kell számítaniuk.

A gyorsabb átlépésért Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelőt naponta 7 és 19 óra között a szerb és uniós állampolgárok vehetik igénybe.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo rovatban, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.