Auto

Menet közben elaludt a Tesla sofőrje - és ennyi - videó

Újabb videó látott napvilágot, amelyen száguldás közben alszik a vezető. A Tesla szerint ez nem lehetséges, de úgy tűnik megbízhatóan működik az automata pilóta.

2019.09.12 06:30Ma.hu

Vasárnap készült az a felvétel, melyen jól látható, hogy Massachusetts környékén egy Tesla vezetője nagy sebesség mellett alszik a kormánynál. A helyi WHDH TV News 7 Boston videofelvétellel is rendelkezik az esetről, ezen jól láthatóan elaludt a Tesla vezetője - írja a baon.hu.

Már több alkalommal rögzítették, amint Tesla-sofőrök aludtak a volán mögött. Az autopilóta üzemmódot be lehet kapcsolni az elektromos autókban, a sávon belül tartja az autót, fékez és gyorsít a sofőr helyett, de továbbra is aktív felügyeletre kötelezi a vezetőket.

A gyártó nyilatkozata szerint a videók csak átverések lehetnek, mert a sofőrmegfigyelő rendszer többször emlékezteti a vezetőt, hogy maradjon ébren és figyelje az utat. Az autó letiltja az automata pilóta használatát, ha a vezetők a figyelmeztető jelzéseket figyelmen kívül hagyják. Autópályán a járművezetők általában 30 másodpercenként vagy annál gyakrabban emlékeztetőket kapnak, ha a rendszer nem érzékel kezet a kormányon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.