Közlekedés

Tanévkezdés - BKK: gyakrabban indulnak a járatok

A tanévkezdéshez igazodva hétfőn megváltozik a fővárosi közösségi közlekedés menetrendje, a nagykörúti villamosok pedig újra teljes vonalukon járnak.

2019.08.30 23:30MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint hétfőtől a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a járatok, ami a legtöbb vonalon a tanszüneti menetrendnél lényegesen gyakoribb járatindulást jelent. A nagyobb forgalom miatt a gépjárművel közlekedőknek és a BKK járatait választóknak egyaránt hosszabb utazási időre kell számítaniuk - hívta fel a figyelmet a közlekedési társaság.

Közölték azt is, hogy folytatódik az 3-as metró déli szakaszának felújítása, és a tanév kezdetétől a legforgalmasabb időszakokban átlagosan 45 másodpercenként indulnak az M3-as és az M3E pótlóbuszok.

Hétfőtől a nagykörúti villamosok közlekedése is visszaáll az eredeti rendbe: a szerelvények a két hónapon keresztül zajló pályafelújítás után teljes vonalukon járnak. A nyári iskolai szünetben a BKV a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen több mint két kilométernyi szakaszon újította fel idén a villamospályát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.