Vasúti közlekedés

Egymással szemben indult el két vonat Hort-Csány állomásnál

Meg kellett állítani két InterCity vonatot Hort-Csány állomás közelében péntek délután, mert a váltó nem megfelelő irányban állt.

2019.08.09 17:44ma.hu/MTI
hirdetés

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese tájékoztatása szerint a Hatvan felől Miskolcon át Nyíregyházára tartó Rózsa InterCity lassú sebességgel haladt ki az állomásról, mikor a mozdonyvezető látta, hogy a váltó nem a megfelelő irányba áll, ezért megállította a vonatot. A szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod InterCity-t egy kilométerre az állomástól állították meg a helyzet tisztázásáig.

Az iho szakportál ezzel szemben úgy tudja, a két mozdony egymástól kevesebb, mint kétszáz méterre állt meg, az állomás végponti, vagyis Vámosgyörk felőli végén. Az eset mindenképpen nagyon súlyos, hiszen frontális összeütközés is történhetett volna.

Az eset miatt a rendőrség is nyomoz, emiatt Hatvan-Hort-Csány-Vámosgyörk között szünetel a vonatközlekedés, az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.